Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Peste 40 de incendii într-o singură lună

26 ian. 15:15   Societate
2298

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării necorespunzătoare a sobelor și instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului, transmite Noi.md.

Odată, cu răcirea vremii, specialiștii IGSU îndeamnă oamenii să fie prudenți și să respecte regulile antiincendiare în locuințe. Astfel, cetățenii sînt rugați să nu supraîncălzească sobele și să verifice coșurile de fum înainte de exploatare.

Pentru a evita izbucnirea incendiilor, focul din sobă trebuie stins pe noapte, iar încăperile aerisite. Totodată, cetățenii sînt avertizați că păstrarea materialelor combustile și ușor inflamabile în preajma sobelor și surselor de încălzit provoacă riscul izbucnirii incendiilor. Utilizarea lichidelor inflamabile la aprinderea focului poate provoca producerea arderii și arsuri.

O atenție sporită trebuie să fie acordată surselor și instalațiilor de încălzire electrice. Se interzice utilizarea, supraîncălzirea și folosirea acestora în cazul unor defecțiuni. Mai mult, oamenii care au în grijă minori sînt îndemnaţi să-i protejeze şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze numărul de urgență 112. Conform IGSU de la începutul anului au fost înregistrate 46 de incendii în urma utilizării a sobelor defecte și a instalațiilor de încălzit.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав