X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 913

Peste 320 hectare de vegetație, stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

14 mar. 14:45   Societate
2426

În ultimele 24 de ore, pompierii au efectuat 76 de misiuni la lichidarea focarelor de ardere în mai multe localități din țară.

Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge 70 de ha de vegetație uscată în satul Branişte, raionul Rîșcani. Alte 50 ha de teren au fost afectate de flăcări în localitatea Ohrincea, raionul Criuleni.

Totodată, de intervenția IGSU la lichidarea focarelor de ardere a fost nevoie la Petrești, raionul Ungheni. Aici, angajații IGSU au stins 35 ha de iarbă uscată, iar în raionul Drochia au fost înregistrate două intervenții în localitățile Baroncea și Țarigrad, fiind distruse de foc 70 ha de teren. În total, conform datelor IGSU, pe parcursul zilei de 13 martie, focarele de ardere au nimicit 323 ha de vegetație.

În acest context, pompierii repetat îndeamnă populația să evite aprinderea vegetației și miriștii uscate. În condiții de umiditate redusă și vînt focarele de ardere se pot transforma în incendii de proporții mari cu pagube semnificative pentru natura și sectorul locativ. În situații de risc cetățenii sînt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2022 pompierii IGSU au realizat 2284 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere, iar 11784 ha de teren au fost afectate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав