X 

Peste 3 mii de cazuri COVID-19, înregistrate doar în luna septembrie

3 oct. 17:15   Societate
2206 0

Pe parcursul lunii septembrie curent, au fost înregistrate 3144 de cazuri de COVID-19, cu o creștere de circa 6 ori comparativ cu luna august și o descreștere de 4 ori față de septembrie anul trecut.

Potrivit ANSP, în ultima săptămână s-au înregistrat 839 de cazuri de COVID-19. Totodată, pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate trei cazuri de deces, mortalitatea fiind de 0,1 decese la 100 mii populație, în creștere de 3 ori comparativ cu august.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în regiunea europeană circulă subliniile variantelor Omicron, inclusiv variantele recombinate EG 5.1.3, EG 5.1.1 și EG 5.1.

Specialiștii ANSP avertizează că COVID-ul nu a dispărut și recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea sunt: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19. ANSP reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

1
0
1
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?