AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Peste 20 de mii de familii vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului

18 ian. 17:04   Societate
3427 0

Guvernul anunță că a simplificat sistemul de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului. Astfel, peste 20 de mii de familii nevoiașe vor beneficia de susținere din partea Statului, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Potrivit autorităților unul din factorii care produce întîrzieri la acordarea ajutorului pentru aceste familii este așa-numitul proxis - sistemul de evaluare a averii beneficiarului, notează Noi.md cu referire la agora.md.

„Din cauza acestei condiții avem peste 20 de mii de familii cu venituri mici care nu se califică prin acest sistem și nu pot beneficia de ajutor în perioada rece a anului. Am decis să scoatem acest criteriu în acest an pentru acordarea acestui ajutor, este o derogare pe perioadă de criză. Asta înseamnă că procesul de acordare a ajutorului se va simplifica foarte mult, acest instrument țintește în consumatorii de lemn, cărbune, care nu sunt compensate de Guver”, a explicat Gavrilița.

Menționăm că, Guvernul anunță noi soluții pentru compensarea financiară pentru consumatorii care folosesc agentul termic. Prin urmare, potrivit autorităților, dacă pînă acum se compensau 67% din creșterea din tarif, începînd cu factura pentru luna ianuarie se vor compensa 80%.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав