COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Peste 20 de focare de vegetație au fost stinse în diferite raioane ale țării

10 sep. 11:30   Societate
1149 0

Peste 20 focare de vegetație uscată au fost stinse de pompierii IGSU în ultimele 24 de ore, transmite Noi.md.

Intervenția salvatorilor a fost necesară în localitatea Fîntînița, raionul Drochia unde din cauza arderii au fost afectată suprafața de 10 ha a unui teren. Tot în această localitate un incendiu a afectat peste 500 metri a unui lan de floarea soarelui.

La fața locului pentru stingere au intervenit două echipe de pompieri. Un alt incendiu unde a fost necesară intervenția angajaților IGSU a avut loc în localitatea Moscovei, raionul Cahul. Aici salvatorii au stins 7ha de iarbă uscată.

Incendii similare au fost înregistrate și în UTA Găgăuzia, raioanele Căușeni, Anenii Noi, Taraclia și Basarabeasca. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintește că orice scînteie poate provoca incendii pe spații extinse în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate.

Pentru a evita situațiile de risc specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, iar în cazul în care observă focare de ardere să apeleze de urgență Serviciul 112 pentru a evita propagarea acestora.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽