X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Peste 17 mii de familii au beneficiat de compensații la energia termică

14 mar. 2022,, 23:45   Societate
2309 0

Peste 17 mii de familii au beneficiat, de la începutul sezonului rece și până în prezent, de compensațiile la energia termică acordate de Primăria municipiului Chișinău. Alte 3 200 de familii au beneficiat de compensații la gazele naturale. Datele au fost prezentate de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, la ședința operativă de la Primărie, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Șeful DGLCA a menționat că de compensații beneficiază persoanele eligibile conform criteriilor stabilite în Regulamentul privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.

Pentru luna noiembrie, municipalitatea a achitat 5,6 milioane de lei pentru compensațiile la căldură, iar în decembrie – 8,2 milioane de lei. În luna ianuarie suma compensațiilor achitate a constituit 13,7 milioane de lei, iar în februarie – 12,3 milioane de lei.

Ion Burdiumov a precizat că achitările se fac la timp, iar compensația este calculată direct în facturi.

Procesul de examinare a dosarelor este monitorizat de către grupurile de lucru din preturile de sector. Pentru aceste compensații sunt eligibile familiile al căror venit lunar per persoană pentru anul fiscal precedent datei depunerii cererii nu a depășit trei mii de lei. În cazul familiilor tinere venitul lunar per persoană nu trebuie să depășească cinci mii de lei. Compensația constituie 40% din suma calculată conform tarifului în vigoare pentru agentul termic. În cazul locuințelor încălzite cu gaze sau alte surse energetice compensația constituie 500 de lei lunar pentru o familie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?