Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Peste 12 mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Meseriile cele mai solicitate

9 oct. 2018,, 13:42   Societate
3864

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sînt disponibile 2320 locuri de muncă vacante, constituind cca 18% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sînt disponibile în sectorul sănătății și învățămîntului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 10387 locuri de muncă, ce constituie 82% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care aproximativ trei mii sînt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sînt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (914), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (616), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sînt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав