COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 100 de persoane ajung zilnic la Centrul COVID-19 de la Moldexpo

Peste 100 de persoane ajung zilnic la Centrul COVID-19 de la Moldexpo

Numărul cazurilor noi de coronavirus în țară crește zilnic. Conform datelor, la fiecare zece minute este adus cîte un pacient suspect de COVID-19 la Centrul de triere de la Moldexpo. Aici activează 90 de specialiști, inclusiv medici, asistenți și personal auxiliar care lucrează în mai multe ture.

Diana Lupu este cardiolog și lucrează la centru încă de la deschiderea lui din aprilie.

"Sîntem o echipă, nu avem pacienți noștri sau străini, ei sînt toți ai noștri și, dacă este necesar, ne ajutăm reciproc, chiar dacă trebuie să mergem într-o altă zonă. Ne ajutăm reciproc și încercăm să oferim toată asistența necesară fiecărui pacient", a menționat Diana Lupu.


Pînă acum, au fost spitalizat în jur de nouă mii de persoane. Doar în ultimele două săptămîni, centrul primește zilnic pînă la 130 de pacienți, scrie publika.md.

"De regulă, pacienții se infectează în locurile publice, după ce participă la tot felul de evenimente, sărbători în restaurante și cafenele, pe plaje și piscine. Nu toți respectă distanțarea socială", a explicat Diana Lupu, cardiolog.

Tura de lucru a unui medic poate dura din zori și pînă după miezul nopții. Endocrinologul Elena Bivol susține că rata de îmbolnăvire a crescut.

După ce este efectuat testul anti-COVID, medicii repartizează pacienții în spitalele din oraș. Aceștia susțin că pe zi ce trece, numărul de paturi este tot mai mic.

Potrivit ultimelor date, majoritatea cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19 sînt în capitală. Pînă acum, avem 13 822 de cazuri, dintre care 600 sînt lucrători medicali.

Între timp, premierul Ion Chicu a anunțat că dacă acest număr va crește, vor fi introduse restricții.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load