Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Persoanele refugiate din Ucraina vor beneficia de consiliere în carieră

26 sep. 22:00   Societate
1471 0

Persoanele refugiate din Ucraina și din alte țări pot beneficia de consiliere pentru a se angaja în Republica Moldova. Este vorba despre proiectul „ROBOTA: Consiliere în carieră și protecția drepturilor muncii persoanelor refugiate”. Solicitații se pot adresa de luni pînă vineri, între orele 09:00 - 18:00, în oficiul deschis în clădirea Casei Presei (biroul 210), transmite IPN.

Proiectul este unul pilot și va fi implementat inițial în Chișinău. Ulterior echipa de proiect planifică extinderea activității proiectului și în alte orașe.

Persoanele vor fi informate despre drepturile muncii și protecția lor în Republica Moldova. La fel vor primi asistență privind echivalarea documentelor și certificatelor (de competențe, instruiri, educație, altele) în vederea angajării lor în cîmpul muncii. Consilierii în carieră vor elabora împreună cu refugiați dosarul de angajare, inclusiv CV, scrisori de motivare.

Pentru mai multă informație sau o eventuală programare poate fi apelat consilierul juridic: 061142212 sau consilierul în carieră: 061142210. Email: info@dilo.md.

Proiectul a fost lansat de Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări „Platforma” și Inițiativa Moldova pentru Pace, în parteneriat cu Congresul Național al Ucrainenilor în Moldova, cu suportul Consiliului Danez pentru Refugiați (DRC) și Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR). Proiectul va dura pînă în ianuarie 2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав