X 

Persoanele juridice vor fi obligate să respecte măsuri de securitate a rețelelor

16 mar. 19:00   Societate
1530 0

Persoanele juridice de drept public și anumiți furnizori de servicii vor fi obligați să respecte măsuri de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, pentru a se proteja de atacuri cibernetice.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în două lecturi de către Parlament, comunică moldpres.

Potrivit proiectului Legii privind securitatea cibernetică, va fi desemnată o autoritate competentă în domeniul securității cibernetice, care va identifica și supraveghea furnizorii de servicii, pentru ca aceștia să asigure un nivel adecvat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice. Furnizorii de servicii vor fi identificați în baza mai multor criterii. Printre ei se regăsesc cei care prestează un serviciu dependent de o rețea sau sistem informatic, perturbarea căruia ar putea avea un impact semnificativ asupra ordinii publice, a securității publice sau a sănătății publice. Acești furnizori vor fi obligați și să raporteze incidentele cibernetice semnificative.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul proiectului Uniunii Europene „Moldova Cybersecurity Rapid Assistance” și transpune mai multe directive UE.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий