Persoanele iubitoare de păsări sînt așteptate în Pacul Valea Morilor

Persoanele iubitoare de păsări sînt așteptate în Pacul Valea Morilor

O tură de birdwatching, care înseamnă să privești atent păsările și să le urmărești acțiunile în mediul natural, este organizată duminică, 31 martie, în Parcul Valea Morilor.

Evenimentul este prilejuit Zilei Internațională a Păsărilor. Sînt așteptați toţi iubitorii de natură şi, în special, cei interesaţi de păsări. Celor prezenţi le vor fi puse la dispoziţie lunete, binocluri și cărți de specialitate.

Ornitologul Silvia Ursu, membru fondator al Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii, a declarat pentru IPN că acţiunea este organizată deja al patrulea an la rînd. Turul durează pînă la o oră, iar scopul urmărit este ca participanţii să cunoască cît mai multe despre păsările care se întîlnesc în Republica Moldova.

Potrivit Silviei Ursu, în jur de 25 de specii de păsări pot fi observate în Parcul Valea Morilor. Aici vieţuiesc păsări cîntătoare, care pot fi întîlnite şi în păduri. Este vorba de piţigoi, merle, ciocănitori, vrăbii, porumbei. Pe lacul din parc, pot fi văzute multe păsări acvatice, precum raţe, pescăruşi şi corcodei.

Astfel, toţi cei curioşi şi dornici de a afla cît mai multe informaţii despre păsări, sînt invitaţi să participe duminică la acţiune. Locul de întîlnire este baza Scărilor cu Cascade, ora 10.00.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load