Persoanele fără adăpost de pe Stadionul Republican

26 dec. 2020,, 11:15   Societate
9704 0

Cu mai mult de zece ani în urmă a fost distrus principalul complex sportiv al țării, iar acolo încă nu s-a construit nimic.

Acum un an și jumătate, s-a promis că acest teren va fi transmis ambasadei SUA, iar recent acest drept a fost retras. Acum, pe ruinele stadionului locuiesc cîteva zeci de persoane fără adăpost, și anume - mai mult de 20 de băieți și 4 fete, transmite rtvi.com

Jurnalistul a arătat cu ajutorul dronei cum arată astăzi Stadionul Republican. În ciuda faptului că se poate de intrat pe teritoriu, acest lucru nu este sigur. Pe teritoriul pustiit sînt mulți cîini vagabonzi, iar în clădirile dărăpănate au început să trăiască persoanele fără adăpost. Pe acest teritoriu există o întreagă comunitate cu ierarhie proprie, străinii nu sînt bineveniți.

"Avem aici patru fete și 20 și ceva de băieți. Trăim ca o familie adevărată. Cu paznicul ne-am înțeles, nu mergem pe teritoriul său, iar el - pe a noastră", - a spus unul dintre locuitorii ruinelor.

Poliția și asistenții sociali i-au scos de mai multe ori pe tineri și i-au plasat în centrele de plasament temporare, dar aproape întotdeauna ei se întorc înapoi. Ei susțin că aici se simt mai liniștit și mai liber.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?