Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Persoanele cu dizabilități se vor bucura de compensații mai mari transport

16 iun. 19:45   Societate
1752

Parlamentul a susținut inițiativa legislativă de facilitare a accesului la obiectivele și evenimentele culturale și de creștere a compensațiilor la serviciile de transport pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul a fost elaborat de deputata Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Maria Pancu, Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, în vederea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități.

Astfel, statul va subvenționa parțial Asociațiile Obștești ”Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” şi ”Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova” în contextul facilitării accesului la obiectivele și manifestările culturale.

Pentru acoperirea acestei măsuri sînt necesare 2 400,0 mii lei, mijloace ce vor fi utilizate pentru implicarea persoanelor cu dizabilități în procesul de organizare și participare la activitățile și măsurile culturale.

Totodată, potrivit proiectului, 19 967,1 mii lei ar urma să fie destinate majorării compensațiilor pentru serviciile de transport persoanelor cu dizabilități din raioanele țării și din municipiul Bălți, la nivelul compensației de care beneficiază locuitorii din municipiul Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав