Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Persoanele cu deficiențe de văz din Chișinău, asigurate cu ochelari GRATIS

1 aug. 2018,, 18:40   Societate
4921 1

Primăria Chișinău informează că persoanele social-defavorizate cu vederea slabă din municipiul Chișinău vor beneficia gratuit de ochelari. În şedinţa din 24 iulie a.c., Consiliul municipal Chişinău a aprobat lansarea unui program municipal în acest sens, de rînd cu alte proiecte sociale, la inițiativa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova din CMC.

Regulamentul cu privire la modalitatea de asigurare cu ochelari a persoanelor cu deficiențe de văz din municipiul Chișinău stabilește că, în anul 2018, pentru procurarea ochelarilor pentru persoanele cu deficiențe de văz este stabilită suma de 500 mii lei.

Potrivit Regulamentului, beneficiarii de servicii de corecție vizuală gratuită prin asigurare cu ochelari vor fi persoanele adulte, cu viza de reședință în municipiul Chișinău, cu deficiențe de văz încadrate în grad sever, accentuat sau mediu de dizabilitate, eligibili pentru corecția acuității vizuale prin ochelari, cu venit mai mic de 3000 lei lunar.

Listele de așteptare (inițială) și dosarele persoanelor care vor fi asigurate cu ochelari vor fi perfectate de către Organizaţia Teritorială Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”. Pachetul de acte solicitat va conține: copia actului de identitate, copia certificatului de dizabilitate și certificatul de venit. Prioritar în listă vor fi incluși membrii OT Chișinău ai Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Confecționarea ochelarilor va fi efectuată de către operatorii economici, câștigători ai licitațiilor publice, individual, în baza rețetei prescrise de medicul oftalmolog.


Pe viitor, numărul anual al beneficiarilor de servicii de corecție vizuală gratuită prin asigurare cu ochelari va fi determinat de limita surselor financiare aprobate în bugetul municipal în acest scop.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий