COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Persoanele care s-au tratat de COVID-19, îndemnate să doneze plasmă

Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele care s-au tratat de COVID-19 să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă care luptă cu această infecție, prin donarea de plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru a contribui la salvarea de vieți, persoanele tratate de COVID-19 pot consemna la externare un acord pentru recrutarea ulterioară de către Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui.

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămîni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vîrsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor, anunță responsabilii din Sănătate.

Persoanele pot dona plasmă atît la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Pentru a putea dona, persoanele vor prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că au finalizat cu succes tratamentul împotriva COVID-19.

Pentru detalii privind donarea plasmei sanguine, apelați la numerele de telefoan: 022109050 (Chișinău), 023171393 (Bălți) și 029981305 (Cahul).


În perioada 13 aprilie-24 septembrie 2020, 837 de persoane tratate de COVID-19, s-au solidarizat în lupta contra infecției, asigurînd 2862 doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load