TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Persoanele care riscă amenzi de pînă la 300.000 de lei

Persoanele care riscă amenzi de pînă la 300.000 de lei

Codul contravențional și Codul penal ar putea fi completate sancțiuni penale și contravenționale pentru încălcarea legislației în domeniu muncii în afara țării.

Astfel, la Codul Contravențional se propune introducerea amenzii de la 100 la 200 de unităţi convenţionale (5-10 mii de lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 300 la 400 de unităţi convenţionale (15-20 de mii de lei) aplicată persoanei juridice, pentru agențiile private licențiate ce desfășoară activitatea cu încălcarea legislației.


Un aspect important se consideră a fi sancționarea perceperii de plăți pentru procesul de intermediere, care în present se dovedește a fi un mecanism lipsă ce sporește activitatea ilegală a agențiilor private. Autoritățile susțin că în contextul în care agențiile private percep plăți exorbitante pentru plasarea cetățenilor peste hotare, sancționarea perceperii ilegale de taxe constituie un element fundamental în contracararea activității ilegale, transmite Noi.md cu referire la Bizlaw.

În același timp, în Codul penal se propune introducerea sancțiunilor pentru intermediarii nelicențiați care prestează activitatea de intermediere a muncii, cu stabilirea amenzii în valoare de la 3.000 la 5.000 unităţi (150 - 250 de mii de lei)pentru persoanele fizice, și pentru persoanele juridice cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 de unităţi convenţionale (200-300 de mii de lei) cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Autori proiectului de lege susțin că se consideră a fi justă sancționarea mai aspră a persoanelor juridice ce activează în lipsa unei licențe, datorită riscurilor sporite ce le poate avea drept consecință.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri