COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Peripețiile pe care le poți avea, călătorind pe teritoriul Ucrainei

11 sep. 13:00   Societate
1686 2

Moldovenii care ponesc la drum, în aceste zile, în Ucraina, pot avea o vacanță plină de "peripeții".

O tînără din R. Moldova, revenită nu demult din țara vecină, povestește despre dificultățile pe care le poate întîlni o persoană nevaccinată împotriva COVID-19.

„Dacă ai doar test, mergi cu trenul pe o zi la Odesa, să știi că la Cuciurgan vine poliția de frontieră și vameșii în tren și încep „obhodul”. Cei cu vaccin nu au nicio problemă - pașaportul, certificatul, asigurarea. Cei care au doar test trebuie să bage în telefon aplicația Vdoma! Chiar dacă merg pentru o zi! Aplicația se descarcă doar dacă ai internet, iar în tren tu nu ai! Trebuie doar să cerșești de la cineva, dacă acel cineva are și îți dă”, mărturisește tînăra pe o rețea de socializare.

Mai mult! Ca să activezi aplicația respectivă, trebuie să incluzi un număr de telefon ucrainean, pe care vine un sms cu un cod, pe care e necesar să-l introduci în telefonul tău. Iar dacă nu ai internet și nici număr ucrainesc, atunci nu poți descărca aplicația și poți fi dat afară din tren.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽