COVID-19 în MOLDOVA

Perioada pentru care Haret a fost destituit din funcția de director al Teatrului Cehov a fost prelungită

Perioada pentru care Haret a fost destituit din funcția de director al Teatrului Cehov a fost prelungită

Perioada pentru care Constantin Haret a fost temporar suspendat din funcția de director al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” a fost prelungită pînă la 22 septembrie, relatează Noi.md.

Anterior acesta a fost destituit din postul ocupat pentru o perioadă de două săptămîni – de la 3 august pînă la 14 august, iar obligațiile lui au fost preluate, prin hotărîrea ministrului Educației, Culturii și Cercetărilor, de către Tatiana Cataranciuc, o angajată a Secției Resurse Umane a Teatrului, fapt ce a provocat nemulțumirea majorității colectivului Teatrului Cehov – 96 din cei 115 angajați care anterior l-au susținut pe directorul său, ținîndu-i apărare și menționînd că nu vor să-l piardă pe liderul său, Artist al Poporului al Republicii Moldova Constantin Haret, iar toate declarațiile și pretențiile față de conducătorul Teatrului Cehov sînt absurde și irelevante, aduc confuzie colectivului, precum și destabilizează atmosfera creativă și cea de lucru.

După cum s-a comunicat anterior, cele mai grave temeri ale angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov” s-au adeverit, deoarece Tatiana Cataranciuc, numită în funcția de director interimar al teatrului Cehov, a semnat contracte de muncă pe un termen nelimitat cu toți petiționarii, care anterior s-au pronunțat împotriva directorului Teatrului Constantin Haret și au obținut suspendarea temporară a acestuia din postul ocupat. Totodată, anterior majoritatea artiștilor Teatrului s-au ridicat în apărarea directorului său, Artist al Poporului al Republicii Moldova, Constantin Haret, refuzînd să lucreze cu ei pe aceeași scenă.


Potrivit angajaților Teatrului Cehov, intrînd în funcție ea a concediat un nou angajat al Teatrului și a spus că va sparge ușile de la recepție și biroul directorului adjunct care este acum în concediu.

Angajații Teatrului Cehov sînt indignați de faptul că Tatiana Cataranciuc a semnat contracte cu cei care, începînd cu septembrie 2019, de la începutul sezonului jubiliar, în mod trădător, în spatele colectivului a scris plîngeri la toate instanțele posibile și imposibile în vederea destituirii din funcție a lui Constantin Haret, cu cei care au început războiul, dezbinînd pentru totdeauna colectivul, cu cei care au destabilizat atmosfera creativă și cea de lucru în Teatru, cu cei cu care marea majoritate a actorilor nu va mai ieși pe aceeași scenă, cu cei care continue să terorizeze, insulte, distrugă Teatrul și colectivul acestuia, cu cei care sînt susținuți activ de Ministrul Culturii.

Anterior majoritatea angajaților Teatrului s-au pronunțat în sprijinul lui Constantin Haret, îndemnînd autoritățile să prelungească contractul lui de muncă în funcția de director general cu 5 ani și menționînd că doar Constantin Haret este capabil să mențină poziția de lider a Teatrului în țară și să evite desființarea acestuia.

În noua sa scrisoare publică în adresa autorităților și mass-media angajații Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.Cehov” au solicitat încetarea batjocurii și restabilirea lui Constantin Haret în funcția de director.

Majoritatea angajaților Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” vor ieși pe 26 august la un miting de protest împotriva acțiunilor Ministerului de resort și a suspendării lui Constantin Haret din funcția de director al teatrului. Ei intenționează să înceapă o grevă pînă cînd autoritățile vor auzi glasul poporului, relatează Noi.md.

Acțiunea va avea loc la 26 august, de la ora 10.00 pînă la 12.00. Mitingul va fi în fața sediului Guvernului pe Piața Marii Adunări Naționale și în fața sediului Ambasadei Rusiei în Moldova.

Angajații Teatrului Cehov care intenționează să participe la protest cer tuturor amatorilor de teatru să nu vină la miting în vederea asigurării securității și respectării restricțiilor, și să-i urmărească online pe pagina Teatrului de pe rețelele de socializare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load