X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1165

Percheziții la membrii unei grupări specializate în organizarea migrației ilegale

2 iul. 11:15   Societate
2113 0

Obiecte și mijloace auxiliare de legătură au fost ridicate de la domiciliile a trei conaționali, cercetați într-o cauză penală deschisă pentru organizarea migrației ilegale. Doi dintre aceștia au statut de bănuiți, iar al treilea - de învinuit.

Gruparea ar fi asigurat traversarea clandestină a șapte cetățeni ucraineni, pretinzînd de la ei sume bănești, de la 1500 pînă la 3000 de dolari.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, în coordonare cu PCCOCS, au efectuat pe parcursul zilei de ieri, 1 iulie, percheziții în localitățile Etulia, Comrat și Vulcănești, la domiciliile moldovenilor. Aceștia fac parte dintr-o grupare specializată transfrontalieră, unde sînt mai multe persoane implicate, inclusiv cetățeni ucraineni.

Amintim că pe parcursul lunilor februarie - martie anul curent, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală au fost identificate cele trei persoane care își desfășurau activitățile infracționale la frontiera moldo-ucraineană, partea de sud a țării. Cetățenii ar fi organizat intrarea în Moldova, prin traversarea ilegală a frontierei de stat, a bărbaților ucraineni, cu vîrste cuprisă între 20 și 30 de ani.

În continuare, în rezultatul măsurilor procesuale realizate și a probelor acumulate în cadrul cercetărilor, cazul urmează a fi trimis în judecată. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă detenție de la 3 la 5 ani.


Pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав