Percheziții la domiciliul unui fost șef din cadrul AIPA

15 mar. 11:11   Societate
2916 0

CNA și procurorii au efectuat astăzi percheziții la cinci agenți economici din Bălți și la fostul șef al Secţiei Teritoriale Bălţi din cadrul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA).

Scopul acţiunilor întreprinse este acumularea probatoriului pe cazurile de corupere pasivă, săvîrşită de către angajaţii Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, precum şi de corupere activă, comisă de către reprezentanţii Societăţilor cu Răspundere Limitată care au promis, oferit şi dat mijloace băneşti angajaţilor ST Bălţi a AIPA pentru obținerea subvenţiilor în agricultură.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune care acordau instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare.

În prezent, în gestiunea CNA și a procurorilor din oficiul Nord sînt 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, săvîrșite de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий