COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2834
Puterea stiri: 6454
Coronavirus stiri: 7320

Percheziții la domiciliul unei șefe implicate în delapidarea CFM

3 iun. 11:37   Societate
1814 0

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul fondatoarei și administratoarei unui grup de companii implicate în delapidarea ÎS Calea Ferată a Moldovei (CFM).

Ordonanța de efectuare a perchezițiilor a fost semnată de către procuroara Stela Barbă la 24 mai curent, însă, potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, descinderile se desfășoară în această dimineață.

Perchezițiile în acest sens au loc la două săptămîni după ce Ziarul de Gardă a publicat un articol în care a scris despre schemele și persoanele implicate în delapidarea Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei, scheme despre care autoritățile R. Moldova au cunoscut încă din anul 2019, însă nu au intervenit.

Potrivit Ordonanței semnate de procuroara Stela Barbă la 24 mai curent, urmare a acțiunilor de urmările penală s-a stabilit că Irina Objeleanscaia este directoarea SRL „Transcancor” și fondatoare a SRL „TransAlliance Group”.

„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei. Investigațiile în cadrul acestui dosar sînt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, a precizat Emil Gaitur, purtătorul de cuvînt al PCCOCS.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽