COVID-19 în MOLDOVA

Percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă

Percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă

Ofițerii CNA fac percheziții acum la Consiliul Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă, informează Telegraph.md

Centrul Național Anticorupție a confirmat derularea, la această oră, a unor acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajați ai Consiliului Național pentru Determinarea Divizibilității și Capacității de Muncă.

Este vorba despre percheziții, efectuate cu scopul de a obține probe, în dosarele pornite de procurori și CNA, pe marginea pretinderii și acceptării de bani de către angajații CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar și pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă. Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcționarii publici primeau de la pacienți sume cuprinse între cîteva sute de euro și zeci de mii de lei.


Acțiuni similare se desfășoară concomitent și la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri și aducerea la cunoștință a statutului de bănuit.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load