Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Percheziții la casa unui moldovean: Ar fi fost implicat în organizarea migrației ilegale

7 iun. 17:15   Societate
1924

Polițiștii de frontieră au efectuat percheziții la domiciliul unui conațional care ar fi implicat în organizarea migrației ilegale. Bănuitul ar fi ajutat un cetățean ucrainean să ajungă clandestin în R. Moldova.

De serviciile moldoveanului, străinul a beneficiat acum o lună, cînd i-a reușit să intre în Moldova și să locuiască într-un sat din sudul țarii pînă la identificarea lui.

La audieri, cetățeanul Ucrainei a confirmat că traversase ilegal frontiera din Ucraina în Republica Moldova, ascuns într-o garnitură de tren al rutei Reni-Etulia. Ar fi achitat unor persoane o sumă impunătoare de 10.000 de dolari, doar ca să ajungă în Moldova și să solicite azil, în contextul războiului din țara vecină.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigații ai DR Sud a fost stabilită implicarea în acest caz a unui conațional. Astăzi, 7 iunie 2022, polițiștii de frontieră au descins la domiciliul persoanei bănuite, de unde au ridicat în calitate de probe, un autoturism și mijloace auxiliare de legătură. sînt bunuri care ar fi fost utilizate în acțiunea ilegală.

În continuare sînt desfășurate măsuri procesuale în vederea documentării și identificării tuturor persoanelor implicate în organizarea migrației ilegale, pentru a fi atrase la răspundere.


Pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав