COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pentru restabilirea permisului de conducere, nu mai este nevoie de certificat medical

Pentru restabilirea permisului de conducere, nu mai este nevoie de certificat medical

Cabinetul de miniştri, întrunit astăzi în şedinţă, a modificat Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.

Potrivit deciziei Executivului, „în caz de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea/preschimbarea permisului de conducere nu se solicită suplimentar adeverința medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obținerea permisului de conducere (Formularul nr.083/e), care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul, în limitele termenului de valabilitate a permisului eliberat anterior. În coloana 12 („Restricții”) a permisului de conducere se vor indica datele din permisul eliberat anterior”, transmite modpres.

„Scopul acestui proiect constă în îmbunătăţirea accesibilităţii populaţiei la serviciile publice de certificare a conducerii de vehicul, prin simplificarea procesului şi eficientizare a timpului de restabilire a permisului în caz de pierdere. Totodată, această decizie nu va avea impact asupra siguranţei rutiere”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.


Proiectul acestei hotărîri de Guvern a fost expertizat de Centrul Naţional Anticorupţie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load