COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Pentru elevii din Moldova a fost anunțat un concurs de eseuri dedicate lui Alexandr Nevski

7 sep. 10:30   Societate
1494 2

Cu ocazia aniversării a 800 de ani de la nașterea cneazului Alexandr Nevski, reprezentanța Rossotrudnichestvo în Republica Moldova a anunțat un concurs de eseuri "Alexandr Nevski - simbol al Rusiei".

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, concursul se desfășoară în rândul elevilor din instituțiile de învățămînt din Republica Moldova cu vîrste cuprinse între 12 și 18 ani. Lucrările sînt acceptate pînă la 15 octombrie 2021. În funcție de rezultatele concursului, vor fi stabilite 3 premii pentru fiecare categorie de vîrstă. Cîștigătorii vor fi premiați cu diplome și cadouri valoroase pe 4 noiembrie 2021, de Ziua Unității Naționale.

Scopul concursului: de a dezvolta la tinerii compatrioți care locuiesc în Moldova, interesul față de istoria Rusiei, în persoana celor mai buni reprezentanți ai săi; de a extinde bagajul de cunoștințe istorice ale elevilor; de a forma valori morale și spirituale în rîndul elevilor, atitudinea respectuoasă față de paginile eroice a istoriei strămoșilor, față de fenomenele impresionante ale culturii ruse; de a identifica și a dezvolta abilitățile creative ale elevilor.

Direcțiile tematice propuse care pot fi concretizate de către autor: Alexandr Nevski - comandant, apărător al pămîntului rusesc; Alexandr Nevski - diplomat; Alexander Nevski - sfîntul cneaz; Perpetuarea memoriei lui Alexandr Nevski (catedrale, ordine); Imaginea lui Alexandr Nevski în literatura rusă; Imaginea lui Nevski în cultură și artă (pictură, muzică, sculptură, cinema); "Cine va veni la noi cu sabia, de sabie va muri! Pe aceasta a stat și stă pămîntul rusesc!» (Кто к нам с мечом придет, тот от меча и погибнет! На том стояла и стоит русская земля).

Ponderea textului autorului în lucrare ar trebui să fie de cel puțin 70%. Dacă textul este împrumutat din orice altă sursă, inclusiv de pe Internet, atunci o astfel de lucrare nu va fi evaluată. Materialele concursului (varianta electronică) pot fi trimise la adresa: moldova_kishinev@rs.gov.ru. Număr de contact: + (373) 22 220-170

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽