Pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău mai este nevoie de 700 de mii de euro

23 sep. 2021,, 10:21   Societate
2286 0

Pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău mai este nevoie de aproximativ 700 de mii de euro. Despre aceasta a declarat miercuri ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, la Jurnal TV.

„Arena trebuie dată în exploatare. Pentru a fi dată în exploatare mai este nevoie de aproximativ 700 de mii de euro. Cea mai mare problemă sînt căile de acces. Conform așa-numitului parteneriat public-privat, construcția căilor de acces era pe responsabilitatea Guvernului, care pînă acum nu au fost construite. În același timp, avem 59 de hectare de teren. Soluția pe care o avem noi, la moment, este să facem lucrările necesare pentru a da în exploatare acest edificiu și am început deja discuțiile cu antreprenorul să scoatem din contract acele 59 de hectare, să nu mai fie parte ale acestui contract, să fie scoase de sub orice tip de garanție și noi să avem o anexă la contract prin care să garantăm plățile care sînt”, a declarat Andrei Spînu, citează tv8.md.

Lucrurile se mișcă greu la Arena Chișinău, iar autoritățile se feresc să ofere vreun nou termen de dare în exploatare. Deși încă din luna mai se discuta despre construcția căilor de acces, lucrările bat pasul pe loc. Administratorul centrului dă din umeri și spune că responsabilii din cadrul instituțiilor de stat vin să vadă care este situația și promit că vor găsi o soluție.

„Proiectul Chișinău Arena va fi inaugurat pe 14 octombrie 2019” – este anunțul pe care încă îl mai găsim pe site-ul arena.md, dedicat în exclusivitate acestei construcții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?