COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pentru arborarea steagului românesc la Chișinău, poți primi o amendă bună

Pentru arborarea steagului românesc la Chișinău, poți primi o amendă bună

În decembrie 2018, o locuitoare a orașului Durlești, Diana Crudu, a instalat un steag românesc în ograda casei sale, fapt la care a atras atenția Valeriu Ostalep, fostul viceministru al Afacerilor Externe.

El s-a adresat la secția de poliție, afirmînd că această stare de lucruri încalcă în mod direct legile Republicii Moldova, care permit arborarea steagurilor altor state doar împreună cu cel al Republicii Moldova.

Acum, potrivit lui Crudu, ea riscă o amendă și au fost deschise patru dosare în același timp. Ea este indignată de cele întamplate, considerînd ca "ea doar și-a demonstrate dragostea pentru patria sa". Crudu a realizat un videoclip pe care l-a postat pe Facebook și s-a plîns de faptul că este urmărită, în timp ce pe una dintre clădirile din centrul orașului, pe strada Alexei Mateevici, este instalat un steag rusesc, dar asta pe nimeni nu deranjează.


Dar acest lucru este de înțeles, Federația Rusă nu are nici un plan să absoarbă Moldova și să-i lichideze statalitatea, ceea ce nu este și cazul României, pentru care țara noastră este doar "provincia ei".

Așadar, măsurile împotriva acestor fanatici ai "uniri" sînt încă o luptă împotriva separatismului, dar într-o formă ușor diferită.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load