COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pensionarii vor primi cei 700 de lei promiși - șeful statului

Pensionarii vor primi cei 700 de lei promiși - șeful statului

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile vor identifica resursele necesare pentru achitarea ajutorului financiar unic în valoare de 700 de lei pentru toți pensionarii cu o pensie de pînă la 3000 de lei.

Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că indemnizația va fi achitată imediat ce Parlamentul va vota legea.

”Am discutat cu colegii de la Guvern, acest proiect de lege va fi propus Parlamentului și acești bani vor fi achitați. Noi ne dorim mai repede, depinde cînd Parlamentul va vota această lege. Sperăm că la 1 august sau 1 septembrie, ori cel tîrziu la 1 octombrie, de Ziua internațională a oamenilor în etate”, a spus șeful statului.


Președintele a declarat că acest Guvern are drept prioritate achitarea la timp a salariilor, pensiilor, ajutorului de 700 de lei, alocarea resurselor pentru reparația drumurilor.

Igor Dodon a venit, la începutul acestei săptămîni, cu inițiativa de acordare a unui ajutor unic de 700 de lei pentru toți pensionarii din țară care au o pensie de pînă la 3000 de lei. Inițiativa șefului statului a fost criticată de liderii opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase. Aceștia califică suportul acordat pensionarilor unul populist și electoral.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load