Pensionarii din Moldova, despre indexarea pensiilor

27 mar. 10:45   Societate
13798 0

Guvernanții au anunțat că se măresc pensiile.

De fapt, este vorba de o nouă indexare, iar cei care ar fi trebuit să se bucure la auzul veștii, spun că sumele care ar urma să le intre în buzunar nu-i ajută decît să-și cumpere în plus cîteva pîini, transmite tv8.md.

Nea Valeriu, un bătrîn singuratic din satul Veverița, a lucrat peste 40 de ani la Calea Ferată, lăcătuș. Sprijinit în baston, l-am suprins plimbîndu-se prin curtea casei. Ridică acum o pensie de circa 2800 de lei.

„Multumim și de atîta. Măcar un pachet de sare”.

Pe lîngă pensie mai face rost de bani și din vînzarea miezului de nucă. Altfel spune că nu ar face față cheltuielilor. Cumpărăm gaz, plătim lumina.


Puțin mai la vale locuiește o altă vecină. Spune că pensia pe care o primește cu greu îi ajunge pentru necesitățile modeste.

Indexarea pensiei cu doar 15 la sută nu le rezolvă problemele, spun și alți vîrstnici. Nevoile sînt mult mai mari, fiindcă cei mai mulți dintre ei trăiesc în lipsuri crunte.

Din 1 aprilie, pensiile și prestațiile sociale vor crește cu 15 la sută și nu cu aproape 30 atît cît a constituit inflația medie în anul trecut.

Asta pentru că mecanismul de indexare s-a modificat, iar în buget nu sînt bani suficienți, spun autoritățile responsabile.

7
1
1
15
67

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий