COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pensia va crește cu 1.700 de lei, dar nu pentru toată lumea

Pensia va crește cu 1.700 de lei, dar nu pentru toată lumea

173 de persoane din raionul Ocnița vor primi o pensie mai mare în medie cu 1700 de lei. Asta după ce aceștia au solicitat reexaminarea pensiei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care se află într-o vizită de lucru în raionul Ocnița.

”La 173 de cereri pensia medie după reexaminare va crește de la 2200 la 3900. sînt vizați pensionarii din sectorul educației, medicinei. Este un rezultat îmbucurător, creșterea după reexaminare este impresionantă, deși e clar că nici 3900 nu este o pensie care ar satisface cetățenii Republicii Moldova”, a spus premierul.

Pensionarii din Ocnița au salutat inițiativa PSRM prin care a fost majorat numărul beneficiarilor care au dreptul la recalcularea pensiei.


Amintim că la propunerea deputaților PSRM, pensiile beneficiarilor care mai lucrează sînt reexaminate de două ori pe an, față de o singură dată cum a fost pînă în 2020. Astfel, pensiile a mai bine de 3,2 mii de pensionari au fost recalculate la 1 ianuarie 2020. În rezultatul reexaminării, pensia medie pentru limita de vîrstă pentru aceste persoane constituie peste 4 mii de lei.

Începînd cu 1 iulie, dreptul la reexaminarea pensiei l-au obținut persoanele care au un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani după stabilirea pensiei. De acest drept vor beneficia în jur de 14 mii de pensionari.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load