X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pe timp de caniculă, trebuie acordată o atenție deosebită calității produselor alimentare

23 iun. 2023,, 20:05   Societate
2923 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a formulat o serie de recomandări pentru consumatori și operatorii din domeniului alimentar, în contextul codului galben de caniculă anunțat de meteorologi.

Specialiștii ANSA recomandă cetățenilor să procure produse alimentare doar din locuri autorizate și să evite situațiile în care se pot achiziționa produse neconforme, care le pot pune în pericol sănătatea și chiar viața.

Totodată, consumatorii ar trebui să citească cu atenție eticheta produselor, pentru a se informa despre calitatea și compoziția acestora. Informația de pe etichetă trebuie să cuprindă denumirea produsului, numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, cantitatea netă sau volumul de produs, data limită de consum, țara de origine, condițiile speciale de păstrare și de utilizare.

Ambalajul alimentelor trebuie să fie curat, nedeteriorat și să nu fie bombat. Carnea, peștele și legumele trebuie procesate pe sectoare diferite. Consumatorii pot verifica senzorial calitatea produselor alimentare pe care le cumpără, prin analiza culorii, mirosului, aspectului și gustului, transmite Noi.md cu referire la moldpres.

După procurare, produsele trebuie să fie păstrate conform indicațiilor înscrise de producător pe ambalaj, respectînd condițiile legate de temperatura de păstrare și umiditatea. La fel de importantă este și respectarea păstrării produselor în frigidere din momentul producerii, procurării și pînă la consumul acestora.


Amintim că potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 23 – 24 iunie 2023, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33…+34 ºC.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?