Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Pe rețele de socializare, escrocii promit tinerilor să-i ajute cu răspunsurile la bac

5 iun. 12:45   Societate
2448 0

Un canal de Telegram și TikTok care ar vinde examenele de Bacalaureat a apărut în spațiul public. Aceștia propun pentru o anumită sumă de bani să se ocupe ei de rezolvarea probelor de examen și îndeamnă elevii să meargă să de distreze, nu să învețe.

Autorii au precizat că au ”spre vînzare” toate examenele din acest an, deoarece ar avea ”legături” în cadrul Ministerului Educației, transmite sinteza.

”Dacă vreți să aveți note de 9 și 10 ca să bucurați părinții, dar și să nu stați să învățați, noi avem toate examenele, toate de anul acesta”, se arată în unul din mesajele postate pe platforma TikTok.

Ulterior, pe canalul de Telegram al acestora, ar fi apărut mai multe detalii despre cum e posibil de obținut note bune pentru examenele de Bacalaureat. Autorii acestui canal menționează că au relații extrem de mari în Ministerul Educației, ceea ce îi poate ajuta să afle despre orice schimbare din învățămînt, înainte ca aceasta să fie aplicată.


”Ești interesat să ai note bune la Bacalaureatul din 2023? Ai bani dar nu știi la cine să apelezi? Noi îți putem veni în ajutor. Cine sîntem și cu ce ne ocupăm? sîntem o grupă formată din cîteva persoane cu relații extrem de mari în Ministerul Învățămîntului din Republica Moldova. Avem relații la un nivel extrem de mare ceea ce ne ajută să aflăm orice schimbare din învățămînt înainte să fie aplicată. Noi îți putem spune subiectele la Bacalaureat sau te putem ajuta să îl treci cu note bune”, scriu autorii canalului.

La final, aceștia au explicat și cum funcționează totul, specificînd că echipa care lucrează la aceste examene și care au ”legături” în Minister, ar fi creat un sistem prin care doritorii vor fi încadrați în baza de date cu asigurarea unei note dorite la examen, iar ca să nu trezească suspiciuni și a păstra anonimatul, au menționat că numărul de locuri este limitat.

”Cum funcționează totul? Dacă ești interesat de acest lucru este necesar să știi că am creat un sistem prin care te putem încadra în baza de date, astfel îți putem asigura nota dorită la examenul de Bacalaureat. Numărul de locuri este foarte limitat pentru a nu trezi suspiciuni și a păstra totul anonim și sigur pentru ambele părți”, conchid aceștia.

La scurt timp după ce pe platforma TikTok a fost publicat un filmuleț cu decospirarea acestora, toate clipurile video de pe pagina lor au fost șterse, iar pe canalul de Telegram a dispărut informația despre legăturile din cadrul Ministerului.

În schimb, au fost create alte grupuri de Telegram care au de la 1000 de abonați pentru fiecare materie de la examenele de Bacalaureat în care tinerii postează subiectele.

0
1
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?