AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Pe piața farmaceutică din Moldova a fost autorizat Molnupiravir, indicat pentru tratamentul anti-Covid

20 ian. 12:05   Societate
1995 0

Comisia Medicamentului a autorizat produsul farmaceutic Molnupiravir, indicat pentru tratamentul anti COVID-19.

S-a decis, cu vot unanim, autorizarea produsului farmaceutic Molnupiravir, capsule 200 mg – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

În acest sens, în regim de urgență urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova.

Medicamentul Molnupiravir poate fi găsit deja în farmacii, după ce luna trecută AMDM a oferit pentru doi producători permis de import, prin procedura de emitere a autorizaţiei de import a medicamentelor neînregistrate.

Reamintim că Molnupiravir este indicat pentru tratamentul formelor ușoare pînă la moderate ale infecției coronavirus 2019 (COVID-19) la adulții cu testul de diagnostic SARS-COV-2 pozitiv și care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii.


Astfel de factori de risc sunt obezitatea, vîrsta înaintată, diabetul zaharat sau bolile cardiace. Molnupiravir trebuie administrat cît mai curînd posibil după stabilirea diagnosticului de COVID-19 și în decurs de 5 zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci cînd se administrează în stadiile incipiente ale bolii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав