AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 43
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Pe numele fostului deputat PD Constantin Botnari a fost emis un mandat de arest

17 ian. 16:30   Societate
1512

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii preventive - arestul preventiv, pentru un termen de 30 de zile în privința lui Constantin Botnari.

Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor în dosarul anunțat public de PCCOCS în data de 19 decembrie 2021, anunță PCCOCS.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea dînsului de amînare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022.

Constantin Botnari neagă că ar fi fost dat în căutare internațională. Acesta a venit cu un mesaj video prin care se adresează autorităților din Moldova.


PCCOCS a formulat o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și a anunțat în căutare un deputat din legislatura a X-a, afiliat acestuia, cu solicitarea aplicării arestului. Șeful Biroului Interpol din Moldova, Viorel Tentiu, a declarat, pentru UNIMEDIA, că este vorba despre fostul secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, cunoscut în spațiul public și drept „borseta lui Plahotniuc”.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав