TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Pe lîngă prim-ministru va fi instituit Consiliul consultativ de sănătate publică

Guvernul a decis insituirea Consiliului consultativ de sănătate publică pe lîngă Prim-ministru care, ieri, s-a întrunit în prima ședință, prezidată de Aureliu Ciocoi.

Decizia a fost luată în contextul în care se atestă un nivel critic al situației epidemiologice în R.Moldova.

Platforma a fost creată în scopul oferirii expertizei, consultanței și recomandărilor în gestionarea eficientă a situației epidemiologice determinate de răspîndirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Membrii Consiliului sînt: conducători ai principalelor instituții medicale din țară, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical.

Menționăm că în perioada 1-15 martie, CNESP a instituit în Republica Moldova un regim special de activitate, în scopul combaterii răspîndirii virusului Covid-19: „Avem o situație foarte dificilă, în care va trebui să aplicăm măsuri radicale. Astfel, de săptămîna viitoare învățămîntul va trece în regim online, transportul public va fi sistat în perioada weekendului, teatrele și sălile de spectacol vor activa fără spectatori, iar toți cei care intră în țară vor trebui să prezinte testul negativ la Covid-19. În caz contrar, vor fi obligați să stea în izolare 14 zile”, a declarat Aureliu Ciocoi.


Secretarul de stat, Tatiana Zatîc a confirmat că în scurt timp urmează să ajungă în țară 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite pe platforma Covax și alte 20 de mii de doze vor veni din donația Romîniei către Republica Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load