X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

Pe ce loc este R. Moldova în clasamentul celor mai fericite țări din lume

20 mar. 09:53   Societate
2645 0

Pentru al șaselea an la rînd, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report. Și vecinii săi din nord - Danemarca, Suedia, Norvegia și Islanda sînt în top 10.

Potrivit raportului, Republica Moldova s-a clasat pe locul 63 din 137, cu o poziție mai jos decît anul precedent, cînd a obținut locul 62.

Pe ultimul loc al clasamentului se află Afganistan.

Fericirea și bunăstarea au fost măsurate prin sondaje privind satisfacția oamenilor în legătură cu viața lor. Criteriile de clasificare au fost sprijinul social, veniturile, sănătatea, libertatea, generozitatea și nivelul corupției. Rezultatele au fost publicate astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, înființată acum 10 ani pentru a aminti că scopul final al politicilor publice ar trebui să fie bunăstarea oamenilor.

Un alt studiu, realizat de aceeași organizație, a ajuns la concluzia că restricțiile din pandemia de COVID nu au influențat nivelul de fericire al oamenilor. Anual, la data de 20 martie este celebrată Ziua internaţională a fericirii ("International Day of Happiness").

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?