X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Pe ce au cheltuit banii din ajutorul financiar de la ONU familiile social vulnerabile din Moldova

19 mai. 15:52   Societate
2352 1

Rezultatele implementării programului de asistenţă monetară pentru populaţia vulnerabilă din Republica Moldova, afectată de crize, lansat în luna noiembrie a anului trecut de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Agenţiile ONU, au fost prezentate în cadrul unui eveniment de totalizare.

Programul de ajutor financiar de urgență a fost implementat de către Programul Alimentar Mondial, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, cu suportul Ministerului Muncii și Protecție Sociale.

56 mii de familii vulnerabile din Moldova au beneficiat de un ajutor financiar de urgenţă de 700 lei pentru o perioadă de şapte luni, acordat într-o singură tranşă de 4900 lei.

În procesul de acordare a ajutorului monetar, au fost implicați plenar asistenții sociali comunitari și alți angajați ai structurilor teritoriale de asistență socială.

Pentru munca suplimentară pe care au depus-o, au beneficiat, la rîndul lor, de un suport unic de 1200 lei.


Programul a avut ca beneficiari familiile, care au în componența lor persoane cu dizabilităţi, familiile monoparentale cu unul sau mai mulți copii, familiile cu mai mult de 3 copii, familiile care au în componenţa lor copii de vîrsta 0-2 ani, informează Ministerul Muncii.

Cea mai mare pondere a beneficiarilor programului au reprezentat-o familiile, în care există persoane cu dizabilităţi, urmată de familiile monoparentale.

Familiile au utilizat resursele financiare pentru a-și acoperi cheltuielile pentru plata facturilor – 73%, pentru procurarea de alimente -74%, pentru acoperirea cheltuielilor legate de sănătate – 70%, pentru procurarea produselor de primă necesitate – 44% și pentru plata datoriilor – 6%.

1
3
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?