X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Pe cazul decesului din parcul "Alunelul" a fost pornită o anchetă

16 mai. 11:13   Societate
2064

Conducerea întreprinderii Spații Verzi va fi suspendată din funcție pe perioada anchetei în cazul decesului fetiței de 2 ani, ucisă de o creangă uriașă, în parcul Alunelul.

Ancheta internă se va desfășura timp de 3 zile, iar miercuri urmează să fie prezentat raport amplu în această privință, au anunțat autoritățile municipale, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

În context, municipalitatea a cerut ca în perioada vizată conducerea Asociației de Gospodărie „Spații Verzi” să fie înlăturată de la procesul de gestiune și nemijlocit suspendarea din funcție a directorului întreprinderii. Tragedia urmează a fi investigată în comun cu Agenția de Mediu.

"În aceste situații trebuie să ne unim eforturile, avem mii de copaci în oraș care necesită defrișarea chiar dacă acești copaci la prima vedere par a fi sănătoși, unele crengi trebuie imediat înlăturate, deoarece în urma vînturilor puternice cum au avut loc vineri seară, unde au fost doborîți mai mulți copaci și crengi, cu părere de rău s-a întîmplat și această tragedie.

Rog personal ca echipa primărieii împreună cu Agenția de Mediu să facem lucru în comun pentru ca mai departe să prestăm toți arborii și imediat să avem susținerea specialiștilor. Vorm reveni cu detalii în acest sens un pic mai tîrziu.


Totodată, echipele specializate în fiecare sectoare, să analizeze odată în plus minuțios în primul rînd curțile grădinițelor, școlile, instituții sociale, ogrăzi, străzi și trotuare", a declarat primarul Ion Ceban.

Incidentul s-a produs sîmbătă dimineața în parcul Alunelul. Creanga s-a prăbușit peste căruciorul în care se afla copilul. Fetița a murit la spital.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав