X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

PCCOCS va avea totuși șef

31 ian. 15:25   Societate
1872 0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției a insistat la acest subiect. După examinarea demersului depus la CSP de către Sergiu Litvinenco, membrii Consiliului au decis să continuă desfășurarea concursului, în pofida numeroaselor critici și discuții.

De asemenea, CSP a exclus de pe ordinea de zi cererea prealabilă înaintată de Eduard Bulat privind suspendarea şi anularea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-şef al PCCOCS, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

Cît despre cererea depusă de Eugeniu Rurac privind anularea Hotărîrii Consiliului Superior al Procurorilor de constituire a Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-şef al PCCOCS, CSP a declarat-o inadmisibilă.

„Eu mă retrag de la ședință”, a declarat șeful interimar al CSM, Dorel Musteață care a părăsit ședința CSP.

Amintim că trei candidați au fost admiși la proba interviului pentru șefia PCCOCS. Este vorba de Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu. Comisia a stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începînd cu ora 10:00, în sediul CSP.


Interviul se desfășoară în scopul evaluării competențelor manageriale și profesionale corespunzătoare funcției de procuror-șef al procuraturii specializate, reputației ireproșabile și dacă în privința candidatului nu există suspiciuni rezonabile privind comiterea actelor de corupție, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile în sensul Legii integrității nr. 82/2017.

În cadrul interviului, candidații vor fi audiați în ordine alfabetică, vor răspunde la întrebări și vor prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională. Totul va fi înregistrat video și va fi publicat pe site-ul CSP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий