Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

PCCOCS a reținut o persoană implicată în acțiuni de propagare a războiului

9 iun. 10:19   Societate
1426

Procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii SPIA și SIS desfășoară percheziții într-un caz de propagarea războiului și acțiuni îndreptate spre ațîțarea vrajbei și dezbinării naționale, transmite Noi.md.

Astfel, oamenii legii au documentat acțiunile unei persoane, manifestate prin propagarea războiului și acțiuni intenționate îndreptate spre ațîțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase, infracțiuni prevăzute în Codul penal.

În cadrul investigațiilor s-a constatat că bănuitul în condițiile stării de urgență instituită în contextul conflictului regional armat declanșat în Ucraina, prin intermediul canalelor de comunicații, gestionate și administrate de către acesta, a publicat și răspîndit sistematic elemente propagandistice care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei, utilizarea cărora sînt interzise legal pe teritoriul Republicii Moldova, plasînd sistematic informații și discursuri publice ce incită la ură și război.

Astăzi, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilul personal al persoanei vizate, fiind depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă.

Bănuitul a fost condus la sediul PCCOCS pentru audieri.


În continuare, urmează a fi efectuate acțiunile necesare pentru stabilirea întregului cerc de făptuitori care răspîndesc sistematic în public prin diverse mijloace mass-media, rețele de socializare, canale de comunicare informații inventate, caracterizate ca fiind instigatoare la război, cu scopul creării în rîndul populației Republicii Moldova a unui climat afectiv favorabil unui conflict armat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав