Pavlovschi: "Decizia Curții Constituționale cu privire la limbă este o manifestare a absurdității juridice"

13 mar. 03:00   Societate
1911 0

Decizia Curții Constituționale, care a plasat Declarația de Independență a Republicii Moldova, în care este menționată "limba română", mai presus de Constituția țării, este o manifestare a absurdității juridice și a incompetenței juridice elementare.

Această opinie aparține fostului ministru al Justiției, fostul judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului din Moldova, expert în domeniul dreptului, Stanislav Pavlovschi, exprimată în cadrul emisiunii ”По фактам" cu Iulia Fiodorova, relatează Noi.md.

El a menționat că Curtea Constituțională a Moldovei, în scurta sa istorie, a reușit să ia multe decizii prostești în ultimii ani, iar pe unele dintre ele a fost nevoită să le anuleze mai tîrziu, înțelegînd că uneori și Curtea Constituțională comite greșeli.

Stanislav Pavlovschi a subliniat că actuala guvernare încearcă să introducă limba română prin ușa din spate, dar, în opinia sa, ea face un "deserviciu" celor care se consideră vorbitori nativi de limbă română.

"Ei înlocuiesc, creînd în mod intenționat neînțelegeri în societatea noastră, pentru ca în spatele acestor neînțelegeri să-și ascundă eșecurile colosale în politica economică. De exemplu, acum în Europa 1.000 de metri cubi de gaz costă 400 de dolari, iar în Moldova plătim mai mult de 1.000 de dolari. Ei încearcă să folosească neînțelegerile lingvistice în calitate de paratrăsnet pentru a distrage atenția societății de la problemele presante", a declarat fostul ministru al Justiției, fost judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului din Moldova, expert în domeniul dreptului.


Reamintim că informații despre limba moldovenească și de ce nu suntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, în rubrica "Noi, moldovenii".

25
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий