Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Pavel Duganov i-a dedicat un acrostih Svetlanei Toma, care își sărbătorește ziua de naștere

24 mai. 22:00   Societate
2140

Cunoscutul showman, maestru de ceremonii, deținător al titlului „Cel mai bun tamada al lumii”, președinte al Fundației pentru Sprijinul Bisericii Ortodoxe din Moldova, deținătorul Ordinului de Onoare Pavel Duganov a felicitat-o într-un mod original pe actrița Svetlana Toma cu ocazia jubileului, dedicîndu-i rînduri îmbrăcate în acrostijuri, în semn de mare respect, transmite Noi.md.

"ASTĂZI este ANIVERSAREA actriței Svetlana Toma! După filmul "O șatră urcă spre cer", aproape toată jumătatea masculină a țării uriașe de pe vremuri a ajuns să fie îndrăgostită de ea! Am fost printre aceste milioane. Nu m-am gîndit niciodată că voi avea o așa ocazie minunată: ne vom cunoaște la unul din festivaluri unde chiar eu voi înmîna un premiu Artistei Poporului! Simt încîntare și reverență cînd mă întîlnesc cu această actriță uluitoare și talentată! Azi este ziua Dvs. SPECIALĂ! Timpul nu are putere asupra adevăratei frumuseți și perfecțiune! Permiteți-mi, îngenuncheat, să vă doresc de la mine personal și de la mulți dintre cei care vă cunosc și vă iubesc, energia inepuizabilă a creativității și a năzuinței către noi culmi ale universului cinematografic! Iat noi vă vom urmări și vă vom admira, Svetlana! În semn de mare respect, vă dedic rîndurile îmbrăcate în acrostihuri :

Табор уходит к звёздам,
Одна - остаётся с нами.
Майским молдавским вёснам
Ангелы машут крылами.

Снова цыганкой Радой,
Вломившись в рассудок нагою,
Естеством восхищай и радуй,
Талантом и вестью благою!

Лети во Вселенной, за милей миля,
А где-то душа Лотяну Эмиля,
Небесное приоткрыв закулисье,
Аплодирует сверху любимой актрисе…", - написал Павел Дуганов на своей странице в соцсети.


entru cei care nu cunosc arta liricii poetice, el a amintit că un acrostih este cea mai complexă dintre formele poetice. Pe lîngă rimă, majusculele fiecărei linii formează vertical o frază. În acest caz, aceasta este numele actriței: T O M A S V E T L A N A

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав