COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Pavel Abraham rămîne în Comisia pentru selectarea unui judecător la CtEDO

23 ian. 10:15   Societate
3462 0

Componența Comisiei pentru selectarea unui judecător la CtEDO rămîne neschimbată. Pavel Abraham, desemnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, și retras din Comisie de actuala președintă, Maia Sandu, rămîne membru a Comisiei. Cererea Maiei Sandu a fost examinată ieri, 23 ianuarie, în cadrul primei ședinței a Comisiei.

„Componența Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CEDO rămîne intactă”, a scris aseară ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, într-o postare pe facebook.

Președinta țării, Maia Sandu, l-a retras pe Abraham Pavel din comisia de concurs. Anunțul a fost făcut pe 15 ianuarie de către consiliera președintei pe domeniul justiției, Olesea Stamate, care a invocat că în spatele deciziei Maiei Sandu stau dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Peste o zi, ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că cererea emisă de președintă „contravine regulamentului” și urmează să fie examinată posibilitatea de a mai include un membru în Comisie, scrie unimedia.info.

Concursul pentru lupta fotoliului de judecător CtEDO a fost anunțat la 30 noiembrie. Din componența nominală fac parte ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, președinte al Consiliului pentru prevenirea nediscriminării și asigurării egalității, Feldman Ian, dar și ex-judecătorul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X