Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Patru viori nedeclarate, depistate în bagajul unui moldovean revenit din Marea Britanie

13 ian. 2022,, 12:32   Societate
2297 0

Funcționarii vamali de la Leușeni au depistat patru viori nedeclarate, trei dintre care erau transportate în huse pe care pot fi citite inscripțiile „Antonius Stradivarius Fecit Anno 1705”, „The Maidstone”, „Meisten-geige geb. 1824”. Viorile au fost descoperite în bagajele personale ale unui cetățean moldovean în vîrstă de 35 de ani.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 13 ianuarie a.c., la intrare în țară prin postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat la control un microbuz ce efectua cursa ocazională Marea Britanie - Republica Moldova.

În cadrul verificărilor, unul dintre pasagerii microbuzului a spus că transportă două viori, ce nu erau marcate prin inscripții distinctive. Totuși în cadrul unui control fizic amănunțit, vameșii au depistat alte patru instrumente muzicale, pe care bărbatul intenționa să le introducă în RM prin eschivarea de la controlul vamal.

La solicitarea angajaților Serviciului Vamal, bărbatul nu a putut prezenta acte care să dovedească proveniența sau valoarea instrumentelor.

Ca rezultat, cele patru viori au fost ridicate, iar cazul este cercetat de reprezentanții Serviciului Vamal sub toate aspectele legale pentru stabilirea autenticității obiectelor și elucidării tuturor circumstanțelor.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?