X 

Patru tineri de origine afro-asiatică, prinși la malul Prutului

16 aug. 13:45   Societate
2698 0

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au prevenit o tentativă de trecere clandestină a frontierei de stat de către patru tineri de origine afro-asiatică. Străinii au fost reținuți în timp ce încercau să ajungă în Romînia, prin înot rîul Prut, notează Noi.md.

Astăzi, 16 august 2023, în jurul orei 04:00, pe direcția localităților Zîrnești – Rogojeni patrula Poliției de Frontieră a observat patru persoane care înaintau spre rîul Prut. În monitorizarea acțiunilor și identificarea exactă a locației, după o încercare de a fugi și să se ascundă în vegetație, polițiștii de frontieră au utilizat drona și sistemul de termoviziune.

Fiind stabilită clar intenția de a trece ilegal frontiera de stat, la fața locului patrula mobilă, în componență cu patrupedul de serviciu Iasco, a intervenit operativ cu reținerea persoanelor.

Din cercetările primare, au fost legitimați doi cetățeni ai Republicii Burundi, un cetățean al Republicii Federale Democratice Etiopia și un cetățean al Republicii Arabe Siria, cu vîrste cuprinse între 20 și 33 de ani. Toți aveau domiciliu temporar la Chișinău.

În fapt, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Persoanele vor fi transmise la Inspectoratul General pentru Migrație, în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?