X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Patru televiziuni au fost sancționate

9 iul. 11:46   Societate
2190 0

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat patru posturi de televiziune pentru diverse încălcări în reflectarea subiectului dosarelor pornite pe numele fostului președinte Igor Dodon.

Astfel, Exclusiv TV și Accent TV au fost avertizate public pe mai multe articole în cazul reflectării reținerii lui Igor Dodon, iar NTV Moldova a fost sancționat cu 25.000 de lei și Primul în Moldova cu 10.000 de lei în cazul subiectelor ce țin de acest dosar, transmite media-azi.md.

Raportul de monitorizare (perioada 24-26 mai) ce vizează Exclusiv TV și Accent TV a fost realizat mai devreme, dar examinarea acestuia a fost amînată la solicitarea furnizorilor.

Monitorizarea celor două canale a fost efectuată ca urmare a autosesizării membrului CA Ruslan Mihalevschi pe marginea mai multor televiziuni.

NTV Moldova și Primul în Moldova au fost monitorizate în baza sesizării depuse de organizația WatchDog.md.


În cadrul ședinței din 8 iulie, membrii CA au examinat inițial raportul de monitorizare a posturilor de televiziune Exclusiv TV și Accent TV în contextul reflectării subiectelor privind perchezițiile și reținerea lui Igor Dodon, după ce anterior redacțiile au solicitat amînarea examinării.

Rezultatele monitorizării au atestat că Exclusiv TV a încălcat prevederile cu privire la asigurarea distincției clare între fapte și opinii.

De asemenea, potrivit ei, buletinele de știri Exclusiv TV au fost preluate de la NTV Moldova fără ca acest fapt să fie marcat corespunzător.

Și în privința Accent TV s-a atestat preluarea imaginilor de la alte televiziuni fără a menționa acest lucru.

Totodată, Accent TV, potrivit CA, a difuzat o știre despre procurorul Petru Iarmaliuc, care investighează cazul lui Igor Dodon, în care patru persoane s-au expus cu privire la experiența insuficientă a acestuia pentru a investiga asemenea cazuri, replica lui lipsind.

Administrația Accent TV a menționat că, în cazul materialului despre procurorul Petru Iarmaliuc, nu va admite încălcări similare pe viitor și că în prezent se produc schimbări în interiorul redacției, cu un control riguros.

În privința constatării precum că au fost preluate imagini de la Primul în Moldova fără a menționa sursa s-a explicat că ambele televiziuni au o singură redacție, inclusiv din cauza problemelor financiare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав