TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu acid sulfuric într-un liceu

Patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu acid sulfuric într-un liceu

Două profesoare, o laborantă şi o deridicătoare au ajuns la spital, după ce în laboratorul de chimie s-a spart trei sticle cu acid sulfuric și acid clorhidric. Incidentul s-a petrecut în data de 14 ianuarie 2020 în laboratorul cabinetului de chimie al Liceului Teoretic Meşterul Manole din satul Sălcuţa, raionul Căuşeni.

Totul s-a petrecut după ce profesoara de chimie a vrut să şteargă praful de pe raftul în care se aflau mai multe recipiente chimice şi din întîmplare a atins cu cotul mai multe sticle, potrivit voceabasarabiei.md.


Circa 200 de mililitri de substanţă chimică a căzut pe podea, afectînd totodată şi braţul drept al femeii. Imediat femeia a anunţat administraţia şcolii şi a mers la spital. Acum aceasta se află în secţia de traumatologie a spitalului raional cu combustie chimică pe 6 la sută din suprafaţa corpului.

Administrația liceului din Sălcuţa a sesizat Centrul de Sănătate Publică Căuşeni şi Direcţia Situaţii Excepţionale, care au mers la faţa locului pentru a întreprinde măsuri de lichidare a unor eventuale consecinţe. Din informațiile preliminare s-a stabilit că au fost sparte trei sticle, una cu acid sulfuric, alta cu amoniac şi cea de a treia cu acid clorhidric.

La moment profesoara de chimie se află în secţia de traumatologie a spitalului raional Căuşeni, iar laboranta - în secția de terapie acută, ambele fiind în stare de gravitate medie, dar în afara pericolului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load