Cazul Șor stiri: 599

Patru moldovenii care au avut de suferit în urma accidentului din Brăila, transportați acasă

31 aug. 13:15   Societate
2111 0

Ieri, a avut loc o intervenție transfrontalieră terestră comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății pentru transportarea la noi în țară a patru victime, cetățeni ai Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs pe data de 26 august în județul Brăila, România, notează noi.md

Trei echipaje SMURD din cadrul IGSU, dar și un echipaj de medici din cadrul Serviciului Republican Aviasan a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău au preluat victimele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și le-au transportat în siguranță la Chișinău. Ajunși în capitală pacienții au fost internați la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri. Pe parcursul drumului persoanele au fost monitorizate de specialiști, fiindu-le acordat tot suportul necesar. Echipajele mixte au parcurs peste 540 de km pentru a prelua și au transportat în siguranță cetățenii țării noastre. În cadrul acestei misiuni a fost pus în aplicare Planul Comun de Intervenții Transfrontaliere România - Republica Moldova, iar procedurile de trecere a frontierei au fost facilitate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Amintim că accidentul rutier s-a produs în noaptea de 26 august. Un autocar turistic cu 73 de pasageri moldoveni s-a tamponat în remorca semnalizată a unui camion. În urma impactului 19 persoane au suferit diverse traumatisme, dintre care 9 victime au fost internate în spitalul județean din România pentru îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU aceasta este a treia operațiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova de la începutul anului 2023.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?