Patru moldoveni din cei răniți în accidentul de la Brăila vor fi aduși acasă cu ajutorul SMURD

30 aug. 20:55   Societate
2639 0

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au efectuat astăzi o intervenție transfrontalieră terestră comună pentru transportarea la noi în țară a patru victime, cetățeni ai Republicii Moldova, care au avut de suferit în urma accidentului rutier produs sâmbăta trecută, 26 august în județul Brăila, România.

Trei echipaje SMURD din cadrul IGSU, dar și un echipaj de medici din cadrul Serviciului Republican Aviasan a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, vor prelua victimele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila și le vor transporta în siguranță la Chișinău, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Ajunși în capitală, pacienții urmează a fi internați la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri. Pe parcursul drumului, persoanele vor fi monitorizate de specialiști, fiindu-le acordat tot suportul necesar”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Echipajele mixte vor parcurge peste 540 de km pentru a prelua și a transporta în siguranță cetățenii țării noastre. În cadrul acestei misiuni a fost pus în aplicare Planul Comun de Intervenții Transfrontaliere România - Republica Moldova, iar procedurile de trecere a frontierei au fost facilitate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Amintim că accidentul rutier s-a produs în noaptea de 26 august. Un autocar turistic cu 73 de pasageri moldoveni s-a tamponat în remorca semnalizată a unui camion. În urma impactului, 19 persoane au suferit diverse traumatisme, dintre care 9 victime au fost internate în spitalul județean din România pentru îngrijiri medicale.


Conform datelor IGSU, aceasta este a treia operațiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova de la începutul anului 2023.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?