COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 498

Patru funcționari de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, reținuți

3 dec. 2021,, 13:40   Societate
2854 3

Patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței(APCSP) au fost reținuți de CNA și procurori, într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă.

Aceștia că ar fi pus la cale o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

În fapt, în cadrul urmăririi penale s-a constatat că, angajații APCSP ar fi efectuat periodic controale la comercianții din piețele din capitală și din țară, iar pentru a nu indica în actele de constatare presupusele nereguli stabilite în activitatea de întreprinzător, aceștia ar fi pretins și primit de la agenți economici bani sub formă de taxe de protecție.

În patru din cazurile documentate de CNA, sumele variau între 5 000 și 10 000 de lei, erau transmise în cîteva tranșe și percepute sub pretextul de a nu confisca marfa sau de a permite comercializarea bunurilor în lipsa actelor permisive.

Mai multe percheziţii au fost operate în această dimineaţă în birourile de serviciu de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Drept urmare, patru inspectori au fost reținuți și plasați în izolator pentru 72 de ore. La moment, persoanele sînt audiate de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie.


Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii bănuiți de corupere pasivă riscă pînă la 10 ani de detenție, amendă penală de pînă la 400 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 7 la 10 ani.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X